Fra assistent til hovedtrener – Oppsal Håndball

Fra assistent til hovedtrener

Oppsals nye hovedtrener har stor tro på laget i årene som kommer.

Oppsals hovedtrener fra neste sesong kommer fra Kapp, eller ”perlen ved Mjøsa” som Arne selv ynder å kalle plassen. Han startet sin karriere i KSH-73, men hadde etter eget utsagn sine beste år som spiller i Fredensborg/Ski.

– En kuriositet er det også at jeg fikk med meg en toppscorertittel i Nasjonalliga B i Sveits på tampen av karrieren. Ellers hadde jeg forøvrig et lærerikt år i Oppsal 97/98, hvor vi prøvde å redde stumpene i 1.divisjon, men endte med nedrykk. Likevel sitter det igjen mange gode minner av fantastiske gutter som stilte opp den gang! Etter den tid har trenerkarrieren skutt fart, og jeg har hatt gleden av å trene unge lovende spillere på Toten, og ikke minst hatt sju fantastiske år i Storhamar håndball.

Arne Senstad har allerede en god del time-out’er bak seg i Oppsal. (Foto: Morten Schau)

Hvorfor falt valget ditt nettopp på Oppsal?
– Tja, det var forsåvidt litt tilfeldig at jeg i fjor valgte å komme til Oppsal. Jeg hadde litt kontakt med Mr. Teodorovic i forkant, blant annet da jeg var med å bidra til at klubben kunne hente The Queen, Izabella Sylwia Duda til Oslo:) Jeg fikk raskt et godt inntrykk av klubben. I og med at sjefen i heimen, unge Løke (Lise Løke red. anm) skulle prøve seg i Larvik, passet det bra med en assistentjobb i Oppsal for gamle Senstad.

Hva er inntrykket ditt av klubben så langt?
– Sportslig har vi hatt våre utfordringer i Oppsal, men jeg er overbevist om at dette er et lag med en stor framtid. Det er en godt driftet klubb, med stor bredde og mange fantastisk spennende talenter. I tillegg har jeg allerede rukket å bli glad i mange personer i og rundt klubben. Derfor var det lett å si ja til å ta over roret etter en forgjenger som jeg har stor respekt for!

Avtroppende og påtroppende hovedtrener i Oppsal.

Hva slags håndball filosofi er du primært tilhenger av?
– Alle spillere som sier ja til å være med neste sesong, må være forberedt på å trene mye og hardt…! Jeg ønsker å presentere et Oppsallag sesongen 2014/2015 som løper fort, hopper høyt og skyter hardt:) Jeg er tilhenger av en tempofylt håndball, med mye trøkk og stor entusiasme.

Ambisjonsnivået da, hvor legges lista?
– Jeg ønsker først og fremst å legge til rette for at de mange talentene i klubben skal ta nye steg, og at vi etter hvert skal blande oss inn i det øvre sjiktet i Postenligaen. Å kjempe topp 5-6 i Norge er selvfølgelig en stor utfordring for et lag med begrensede økonomiske ressurser. Med klubbens ståsted i dag både håper og tror jeg likevel at dette skal være realistisk, og at det er noe vi skal få til i tiden som kommer.

Noe temperament vil det fortsatt være på Oppsal-benken. (Foto: Mattis Røhne, h-a.no)

Hva motiverer deg i første rekke som trener?
– Særlig det å kunne være med å skape resultater. Det kan handle om både individuell og kollektiv utvikling. Det ligger et stort ansvar i å lede ungdom/voksne som legger ned haugevis av timer for å bli gode toppidrettsutøvere. Men det er nettopp dette som trigger meg i mitt arbeid. Når vi starter treningen foran neste sesong, regner jeg med at det er en gruppe på 30-35 jenter som skal utgjøre elite/2.divisjon/rekrutt.
– Når vi en gang i mai møtes med nyladede batterier og sterk motivasjon, kan jeg love at det kommer til å smelle… – Men jeg kan også love at jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at alle de som ønsker å bli gode håndballspillere, skal få all den hjelp de ønsker og trenger, avslutter en ganske så optimistisk Arne Senstad, ny hovedtrener i Oppsal.

 

Følg Oppsal Håndball på Facebook