-Gir stafettpinnen videre med glede – Oppsal Håndball

-Gir stafettpinnen videre med glede

Djordje Teodorovic gir seg som hovedtrener etter fem år i Oppsal.

Djordje Teodorovic, du har bestemt deg for å gi deg som hovedtrener for damelaget til Oppsal?
-Ja, etter fem fantastiske sesonger som hovedtrener i klubben synes jeg tiden er moden for å gi stafettpinnen videre. Og dette gjør jeg med hevet hode og stor glede.

Er dette noe du har planlagt en stund?
– De endringer som trer i kraft fra neste sesong er godt planlagt og bearbeidet i klubben. Vi konsentrerer oss om å utvikle klubben videre, og vil selvfølgelig planlegge og disponere ressurser, kompetanse og krefter på en best mulig måte. Jeg er overbevist om at de løsningene vi sammen har funnet, garantert vil gi enda mer kvalitet på aktivitetene for hele klubben.

Djordje Teodorovic har virkelig lang fartstid som trener i Oppsal. Hele ti sesonger som hovedtrener på seniornivå er ikke hverdagskost. Først fem år som trener for herrelaget, og nå altså fem gode sesonger for damelaget.

-Ja, de fem siste sesongene inneholder virkelig mye å se tilbake på. Det startet sommeren 2009 da jeg ble invitert til et møte i Oppsal, som hadde et ønske om å få orden på damene i klubben! Sammen med Sorina (Djordes kone, red. anm) gikk jeg løs på trenergjerningen med stor motivasjon og tøffe tak. Sorinas enorme kvaliteter, først og fremst som menneske, men også hennes faglige håndballkompetanse, har ofte hjulpet meg til å gjøre de rette valgene.

Tøffe tak gir som regel resultater?
-Så absolutt, og når vi skuer tilbake har laget hatt en flott utvikling resultatmessig. Sesongen 09/10 tok teamet vårt 11.plassen på det nest beste nivået i Norge. Sesongen etter ble det betydelig fremgang, da vi ble nummer fire i 1.divisjon. Deretter kom den store jubelsesongen, der vi ble serievinnere i 1.divisjon, og som ga oss muligheten til å kaste ball med de beste.

Hvordan synes du Oppsal har taklet å møte de beste?
-Vi har klart oss bra. I fjor endte vi på 10.plass, i det som er en av de beste ligaer i verden. Per dags dato ligger vi på 9.plass, med muligheter til å avansere til 8.plass og for første gang kvalifisere oss til eliteseriens sluttspill. Alt i alt synes jeg vi har grunn til å være svært stolte over resultatene. Klubben er uten tvil kontinuerlig på vei opp, med solid klatring hvert år de siste fem sesongene. Når vi legger tabellposisjon til grunn, er Oppsal i dag 14 plasser høyere rangert enn for fem år siden. Det er det ikke mange klubber med begrensede ressurser som klarer. Dessuten må vi heller ikke glemme at det tidvis har vært turbulente tider i Oppsal Håndball i denne perioden.

Hva har gjort framgangen mulig?
-Det er mange krefter som har dratt et tungt lass sammen. Jeg vil gjerne bruke anledningen til å TAKKE STORT ALLE som har bidratt for klubben i den nevnte perioden, uten denne innsatsen ville vi ikke kunne fått til den resultatforbedring vi har sett de siste fem årene. Og det som gleder meg mest i tillegg, er at vi som lag og klubb har blitt et sted som de beste spillerne og trenerne gjerne kommer til, og blir.

Har du noen spesielle høydepunkter du husker fra dine fem år som trener for damelaget?
-Disse årene har vært eventyrlige for meg. Jeg husker for eksempel en hjemmekamp mot Rygge vinteren 2011, der vi leverte et forrykende forsvarsspill i den første omgangen, ledet 14-1 ved pause!

– Høsten 2011, opprykksesongen, ”best i byen”-kamp mot våre gode naboer i Nordstrandshallen, en uforglemmelig seier 36-18.

-Forrige sesong inneholdt mange store øyeblikk; to direktesendte TV-kamper, 1300 tilskuere mot Byåsen, 1700 mot Larvik, hjemmeseier mot Stabæk og uavgjort mot Storhamar, over 600 tilskuere i gjennomsnitt i Oppsal Arena. Og Izabela Duda da, som forsynte seg grovt med alle utmerkelser som den beste spilleren i Norge.

-Denne sesongen satte vi ny publikumsrekord i hjemmekampen mot Larvik (mer enn 1900 tilskuere), vi holdt følge med samme Larvik i 40 min i bortekampen, vi tok oss til en historisk semifinale i cupen, og kanskje klarer vi også å gå til sluttspillet, det ville vært en fantastisk avslutning for meg.

Ikke alt har vært en dans på roser?
-Sånn er det bare i dette gamet. Alle som har vært med eller rundt meg kjenner til krevende perioder, skader, sykdom, små kriger for å kunne gå steg videre… men summen av alt dette har resultert i at jeg faktisk med stolthet kan levere et topplag videre til min arvtager.

-Slik jeg ser det, har vi klart å etablere et lag og en kultur som har store ambisjoner. Det er viktig for å etablere seg i det nasjonale toppsjiktet. I tillegg har vi klart å løfte opp egne spillere, juniorer fra Oppsal, til å bli sentrale spillere på laget.

Mange vil nok lure på hva som blir neste oppgave for deg Djordje?
-Det vil tiden vise… Som daglig leder i Oppsal Håndball vil mine krefter i første rekke rettes mot å videreutvikle flere områder i klubben. En treners hjerte og kompetanse vil dessuten alltid kunne bli brukt der hvor klubben har mest behov for det.

-Nå gjenstår å gjennomføre sesongen på en best mulig måte, takke for meg og ønske lykke til videre til min gode etterfølger, avslutter Djorde Teodorovic med et smil, og selvsagt med et Heia Oppsal!

Alle foto: Morten Schau