Svensk supertalent til Oppsal – Oppsal Håndball

Svensk supertalent til Oppsal

Oppsals siste tilskudd er av mange spådd å bli Sveriges neste store stjerne.

Vanessa Tellenmark er bare 21 år, men hun kan alt  nå se tilbake på mange triumfer innenfor håndballen.

Vanessa er født og oppvokst i Lund i Skåne, og startet med håndball i førskolealder. Stor suksess hadde hun som ungdomsspiller i KFUM Lundagård, og senere har hun spilt på damelaget til H43/Lundagård i den svenske eliteserien. Siden dette laget ble besluttet nedlagt etter endt sesong har Vanessa sett på nye klubbalternativer, og valget falt gledelig nok på en 2-årsavtale med Oppsal!

Vanessa er en høyrehendt bakspiller. Hun er kjent som playmaker, men går heller ikke av veien for å ta målansvar. Sesongen 2010/11 var hun den nest mest-scorende spilleren i den svenske eliteserien med 133 mål. Vanessa er en gjennombruddshissig bakspiller som står for en underholdende håndball.

Vanessa ble i 2012 kåret til årets komet i den svenske eliteserien. Hun har dessuten fått med seg 50 landskamper på aldersbestemte landslag, der hun har tegnet seg for rundt 150 scoringer. Med det svenske flagget på drakta vant hun gull både i Ungdoms-VM (2010) og Junior-VM (2012).

Mange håndballkyndige spår at Vanessa kan bli Sveriges neste store håndballprofil. Nå kan det norske publikummet glede seg til å se henne i Oppsal Arena og på de øvrige Postenliga-arenaer.

Oppsal Håndball ønsker Vanessa Tellenmark hjertelig velkommen! 

Følg oss på Facebook og få alle nyheter om Oppsal og Postenligaen