Oppsal toer i Vestfjorden Cup – Oppsal Håndball

Oppsal toer i Vestfjorden Cup

Oppsal tok 2.plassen i helgens eliteturnering i Sætrehallen.

Alle Oppsals spillere, med unntak av Kari-Anne Henriksen, deltok i deler av helgens turnering.  Oppsal var i aksjon i fire kamper, der resultatene varierte en del, mye fordi det ble brukt ulike oppstillinger i kampene.

Turneringen startet fredag, med kamp mot 1.divisjonslaget Skrim. Her startet Oppsal med sin beste oppstilling, bortsett fra Kamilla Ersek og Alette Stang Andersson som sto over. Det ble en relativt enkel oppgave, der Oppsal tidlig opparbeidet seg en stor ledelse, noe som gjorde at de unge fikk mye spilletid mot slutten av kampen. Det endte til slutt med en komfortabel seier (28-20).

Lørdagsprogrammet besto av to kamper, først mot Fredrikstad og deretter mot Storhamar. Da det kun var halvannen times pause mellom kampene, valgte Oppsal å prioritere kampen mot Storhamar, og lot derfor juniorjentene slippe til mot Fredrikstad. De unge gjorde en fantastisk jobb. Først etter 20 minutters spill klarte Fredrikstad å tilrive seg et overtak, som de siden økte noe. Østfoldlaget vant 28-20, og det kan de unge i blått absolutt si seg svært godt fornøyd med. Fredrikstad endte til slutt på tredjeplass i turneringen, og laget viste at de definitivt kommer til å tilhøre topplagene i årets 1.divisjon.

I kampen mot Storhamar var det satsing fra Oppsals side med tilnærmet fullt mannskap, kun Alette Stang Andersson sto over på grunn av overtråkk. Oppsaljentene leverte her en praktkamp, der de overkjørte Hamar-laget fra ende til annen. Nesten alle dueller gikk Oppsals vei, og da dreide spørsmålet seg bare om hvor stor seieren ville bli. 31-17 er rett og slett et imponerende resultat, selv for en treningskamp. Utklassingen av Storhamar sørget også for at Oppsal ble puljevinner på best innbyrdes målforskjell.

Turneringens puljevinnere, Levanger og Oppsal, møttes til finale på søndag. Til denne kampen disponerte ikke Oppsal fullt mannskap. Med fravær av Kamilla Ersek og Mari Hegna ble det benyttet oppstillinger i bakrekka som det ikke har vært trent så mye med. Ungjentene Marte Røkke og Pernille Martinsen (begge f. 1995) fikk mye spilletid sammen med Duda, og de klarte seg veldig bra etter at Levanger dro friskt av sted til ledelse 10-3. Derfra og ut jevnet det seg, og Oppsal hentet inn deler av forspranget utover i 2.omgang. Levanger tok likevel til slutt hjem finalen 26-23.

Sett under ett var det svært mye positivt å ta med seg fra Sætrehallen. Trener Djorde Teodorovic var da også svært fornøyd:
– Turneringen ga verdifull erfaring for de unge, og de rutinerte viste seg fram når det var behov. Dette lover meget godt vel to uker før seriestart, vi er i rute.

Oppsals første terminfestede opptreden blir på bortebane i 2.runde i NM, der motstander blir vinneren av Rælingen-Fjellhammer. Cupkampen blir mest sannsynlig satt opp 5.september.

Lenker
Vestfjorden Cup
Oppsal utklasset Storhamar (Nordstrands Blad)