Stopp i VM-kvarten – Oppsal Håndball

Stopp i VM-kvarten

Etter uavgjort ved full tid måtte det ekstraomganger til for å skille lagene.

Norge tok grep om kvartfinalen fra start, og ledet 6-1 etter ti minutter, noe som tvang Serbia til en tidlig time-out. Den syntes å gi effekt, for serberne spiste opp forspranget utover i omgangen. Ved pause var den norske ledelsen resdusert til 1 mål (12-11).

Lagene vekslet om å føre kampen i den andre omgangen. Serbia lå på det meste 3 mål foran, men Norge kom tilbake og ledet 22-20 mot slutten av kampen. Nok en gang klarte Serbia å komme ajour, slik at stillingen var 22-22 ved full tid.

Ekstraomganger måtte til, og da ville det seg overhode ikke framover for de norske jentene. Laget forble uten scoringer, mens Serbia på sin side puttet tre, og dermed var det exit fra videre sluttspill for Norges del. Nå venter plasseringsspill om plassene 5.-8.

Det var angrepsspillet som ødela for Norge. Forsvarsspillet var stort sett bra, og keeperspillet tidvis fantastisk, der Marie Sundfør Tømmerbakke hadde 42 i redningsprosent på den offisielle kampstatistikken. Marie ble da også kåret til Norges beste spiller.