Oppsals yngste – Oppsal Håndball

Oppsals yngste

17-årige Marte Røkke går inn i sin andre sesong på Oppsals damelag. 

Marte startet med håndball i Bøler da hun var 5-6 år. Etter morsomme sesonger med barnehåndball var det som talentfull 12-åring naturlig å melde overgang til en klubb med større sportslige ressurser, og da falt valget enkelt på naboklubben Oppsal. 

I Oppsaldrakt beviste Marte raskt at hun har et talent utenom det vanlige. Etter flott utvikling og gode sesonger i de aldersbestemte klassene ble det allerede våren 2010 hospitering på damelaget, og hun fikk være med på 1.divisjonslaget ved to anledninger.

Forrige sesong ble Marte tatt opp som fullverdig spiller på damelaget, og hun klarte seg utmerket de gangene hun fikk sjansen. Hun var med i troppen i hele 25 av 26 1.divisjonskamper, og scoret i alt 39 mål. Ikke dårlig det for ei jente som fylte 17 år i vinter!. Og nå venter sjanser i eliteserien. 

-Jeg er fortsatt i lærefasen, sier Marte. -Det har vært veldig utviklende for meg å være med på damelaget. Jeg lærer masse hele tida av de rutinerte spillerne på laget, både på trening og i kamp. Det er svært inspirerende og gir meg mye motivasjon. 

Marte forteller at hun elsker å trene. -Jeg har lyst til å satse skikkelig på en håndballkarriere, og vet at det koster. Men så lenge trening er gøy er det liksom ikke noen vits i å roe ned. -Da jeg hospiterte på damelaget syntes jeg overgangen var litt stor, men nå synes jeg at jeg takler treningsnivået fint.

Og det blir mye håndball på Marte. Hun er snart ferdig med 1.året på videregående, og naturligvis går hun toppidrett håndball på Wang. -Kunne liksom ikke velge noe annet, smiler Marte. -Håndball betyr så mye for meg, og ambisjonen min er å nå så langt jeg klarer.-Litt sommerferie blir det vel?
-Joda, nå trener vi fram til skoleferien, det blir spesielt mye teknisk trening. Så venter det noen uker med fri fra fellestreninger med damelaget.

-Jeg synes det er gøy å spille beach-håndball også, røper Marte. -Jeg har et lite håp om å få være med på beach-EM for ungdomslandslag i Georgia i sommer. Det hadde vært innmari moro, avslutter en veldig blid Marte Røkke. (Alle foto: Morten Schau)