Mari Hegna er optimist – Oppsal Håndball

Mari Hegna er optimist

Rutinen til Mari Hegna kan vise seg å bli en suksessfaktor i Postenligaen. 

Mari Hegna vokste opp på Hurum, der hun tidlig startet med håndball. Hun markerte seg raskt som en lovende spiller, og siden håndballmiljøet ikke var all verden på hjemstedet, valgte hun toppidrett på videregående skole. Det betydde flytting, først to år på NTG Stabæk og så det siste året på Wang.

Mari var i en årrekke fast på de aldersbestemte landslagene. Til sammen 30 offisielle landskamper og mer enn 100 landskampmål ble det for Norge. Bronsemedaljer i junior-VM i 2003 er nok blant det som huskes aller best fra den tiden.

Etter to juniorår i Stabæk, skiftet Mari over til Nordstrand i 2002, der hun fikk sin eliteseriedebut som 18-åring.

Etter tre sesonger i eliteserien med Nordstrand beveget Mari seg vestover igjen til Stabæk, der hun spilte tre sesonger på det øverste nivået. Fra Bærumsklubben gikk turen tilbake til Oslo og Njård, der hun også ble i tre sesonger, hvorav to med eliteseriespill. I fjor valgte hun å bytte bort Postenseriespill med Njård med 1.divisjonsspill for Oppsal.

-Det var flere som stusset litt over valget ditt?
-På det tidspunktet var jeg usikker på jobbsituasjonen. Som ferdig utdannet politi visste jeg ikke hvor jeg ville få jobb, og heller ikke hvor tungt det ville bli å kombinere turnusjobb med satsing i Postenligaen. Jeg var rett og slett litt engstelig for å binde meg så mye ved siden av full jobb.

-1.divisjon passet derfor bedre, det er tross alt noen knepp ned i forhold til hva det koster. Så da tilbudet kom fra Oppsal var i grunnen ikke valget så vanskelig, også fordi jeg bare bor et steinkast fra Oppsal Arena. 

-Hvordan vil du beskrive din første sesong i Oppsal?
-Gøy! Jeg syntes vi gjennomførte en flott sesong, Jeg stortrives i klubben, og har ikke angret et sekund på at jeg valgte Oppsal. Attpåtil fikk jeg jobb på Lillestrøm, som er ganske nært. 


-Det kan likevel fort bli en travel hverdag?
-Det gikk veldig greit å kombinere jobben med håndball forrige sesong, så det er jeg ikke bekymret for lenger. Tvert i mot føler jeg meg nå veldig motivert til en ny sesong, og til å møte de beste igjen.  

Fjorårssesongen i Oppsal ble en sammenhengende suksess for Mari. Tøff som få var hun en bauta i Oppsalforsvaret, og målteften var der også i stort monn. Hun stoppet på 178 scoringer, som ga en tredjeplass på toppscorerstatistikken.

-Du har lang fartstid i toppdivisjonen, hva tror du om Oppsals muligheter?
-Det er en fabelaktig jobbing i klubben med å få på plass et slagkraftig lag neste sesong. Som i fjor vil laget bestå av en mix av rutinerte spillere og unge på vei opp.
-Jeg synes troppen virkelig ser ut til å ta en spennende form. Vi styrkes med flere rutinerte spillere som vet hva som kreves på dette nivået, og de unge vil helt sikkert utvikle seg mye. Det siste er viktig, spesielt på sikt dersom Oppsal skal etablere seg i eliten.-Debutsesongen i Postenligaen vil alltid være tøff, sier Mari. -Likevel er jeg overbevist om at vi fint vil klare å etablere oss. Ingen kan forvente at vi skal være på nivå med Larvik, eller Byåsen for den saks skyld, men mange av de øvrige lagene skal vi kunne knive med.
-Jeg tror på mange jevne og spennende matcher, og bra med poeng til Oppsal!

-Dessuten håper jeg virkelig at publikum vil møte opp i stort antall og gi oss god støtte hjemme i Oppsal Arena. Nå er tross alt Oppsal det eneste Oslolaget i eliten, avslutter Mari Hegna, som gleder seg stort til å ta fatt på sin niende sesong i Postenligaen!(Alle foto: Morten Schau)