Kari-Anne tar ny sesong – Oppsal Håndball

Kari-Anne tar ny sesong

Hun troner sjelden på topp i målstatistikkene, men playmaker Kari-Anne Henriksen er mer enn gull verdt for Oppsal.

Da det i fjor vår ble klart at Kari-Anne Henriksen signerte for Oppsal var det mange i håndball-Norge som jublet. Kari-Anne har nemlig opparbeidet seg en stor tilhengerskare i løpet av karrieren. Det er ikke så merkelig siden det er få spillere i Norge som varter opp med mer publikumsvennlig håndball.

Kari-Anne briljerte da også som playmaker i Oppsal siste sesong, og hun var en svært viktig brikke i jubelsesongen som ga opprykk til Postenligaen. De siste kampene sto hun likevel over, grunnet et kranglete kne. Kari-Anne forteller at det er artrose i kneet som er problemet.
-Da opprykket var klart fant vi ut at det var unødvendig å risikere at det skulle bli et større skadeomfang ut av det nå.

-Det ble mye spilletid på meg forrige sesong, kanskje litt for mye. I en del kamper falt det naturlig at Izabela, Mari og jeg dro mye av lasset. Det sliter på en kropp som har vært utsatt for litt av hvert gjennom et langt håndballiv, forteller Kari-Anne med sitt sedvanlige glimt i øyet.

Håndballkarrieren startet allerede som 7-åring. -Det falt seg helt naturlig siden jeg vokste opp i en håndballgal familie. Moderklubben i Bergen var Fyllingen, og utover i ungdomsårene var hun innom flere Bergensklubber, før hun som juniorspiller endte i Tertnes. -Jeg var veldig ambisiøs i tenårene med et sterkt ønske om å satse tungt og nå langt. I mange år gikk det jo også riktig så bra. Dette dokumenteres også i NHFs statistikker der det går fram at Kari-Anne fikk med seg 40 aldersbestemte landskamper. 

Høsten 2001 entret hun som 21-åring seniorlandslagstrøye for første gang. -Det gikk over all forventning i landskampene den høsten, og jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg var tatt ut til VM i Italia.

Dagen etter den positive beskjeden skjedde imidlertid det som skulle endre mye på håndballkarrieren.  -Vi var i Bergslihallen for å møte Larvik. Da gikk det galt med kneet. Jeg husker den kvelden som om det skulle ha vært i går. Den enorme skuffelsen.Deretter fulgte flere sesonger i Tertnes, der kneskaden tidvis satte Kari-Anne på sidelinja. Likevel kom hun med til EM i Danmark i 2002, et mesterskap som ga sølv til de norske jentene.

Etter en god periode i Tertnes, kom det i 2005 tilbud fra Ikast i Danmark, og Kari-Anne valgte å satse sørpå. I utgangspunktet ble hun hentet som Gro Hammersengs avløser, men da Hammerseng fikk en langvarig skade ble det tidlig mye spilletid på Kari-Anne. Hun gjorde stor suksess i Ikast, der hun ble i fire sesonger. Under Danmarksoppholdet måtte hun dessverre to ganger takke nei til landslaget på grunn av totalbelastningen for kneet.

Fra Ikast gikk turen tilbake til Norge og 1.divisjonsspill i Rælingen. Sesongen der ble avbrutt midtveis på grunn av graviditet, og sommeren 2010 kom datteren Maya til verden.

Vinteren 2011 ble lysten på mer håndball igjen vekket til live, og etter et kort gjestespill i svenske Lugi var Kari-Anne å se i Oppsaldrakt. 

-Hva med din satsing kommende sesong, hva kan vi forvente?
-Jeg er med for fullt og gleder med virkelig til å spille i den norske eliten igjen, for første gang siden 2005. Oppsal styrker laget på bakspillerplassene, slik at vi blir flere som kan dele på ansvar og oppgaver neste sesong. Opplegget nå skal passe meg og kroppen min veldig godt.På hjemmebane blir det kanskje også litt mindre travelt. Samboeren Robert Hedin trener herrelandslaget og hadde det siste drøye halvåret også engasjement som herretrener i Aalborg. -Ja, det ble mye pendling for å si det sånn. Det ble i perioder en vanskelig kabal å få til å gå opp med samboer i Danmark, datter på under to år, studier på Westerdahls og håndball i Oppsal.
-Likevel, alt ordnet seg, selv om det gikk litt fort i svingene av og til. Det praktiske ser en del enklere ut nå, med Robert mer hjemme, avslutter Oppsals meget sympatiske playmaker. 

For publikum er det gode nyheter at Kari-Anne satser videre. Med sin spilleforståelse og blikk som få andre, der hun både ser og finner sine medspillere, er det alltid uforutsigbart hva som vil skje når Kari-Anne har ballen. Publikum kan se fram til mange nye anledninger til å la seg underholde av lekne Kari-Anne. Vi gleder oss allerede til seriestarten i Postenligaen en gang utpå høsten.(Alle foto: Morten Schau)