Postenligaen neste for Marie – Oppsal Håndball

Postenligaen neste for Marie

Omtrent født og oppvokst i Oppsal følger Marie Sundfør Tømmerbakke selvfølgelig med opp i Postenligaen.

Marie (f.1993) har markert seg i mange år som et av landets største målvaktstalenter på jentesiden. Det har også resultert i mange opptredener for aldersbestemte landslag, mer enn 60 i tallet. På dagens juniorlandslag er hun derfor så absolutt å regne blant «veteranene».

I Oppsal har hun gått gradene i de aldersbestemte klassene, før hun som 16-åring debuterte på damelaget. De to siste sesongene har hun vært førstevalget i 1.divisjon, og  hun har vist seg tilliten verdig gjennom solid keeperspill i så godt som alle kamper. Marie tar all trening og håndball seriøst, og i kombinasjson med talent og god evne til å fokusere, har det resultert i en imponerende idrettskarriere sålangt.

(Foto: Terje Roel)

Sommeren kan vise seg å bli innholdsrik for Marie, siden juniorlandslaget skal til Tsjekkia for å spille VM i første halvdel av juli. Før mesterskapet skal landslaget samles ved flere anledninger, ventelig med Marie i troppen. Slike oppgaver, ved siden av klubblaget, er gode arenaer for unge spillere til å høste verdifull erfaring.

Postenligaen blir på en måte «eksamen» for Marie, når hun nå tar steget opp for å møte de absolutt beste spillerne i landet. Men før forberedelsene til neste sesong tar til for alvor, venter det virkelige eksamener på videregående skole og kanskje også litt russefeiring.…(Foto: Morten Schau)