Gleder seg til ny sesong – Oppsal Håndball

Gleder seg til ny sesong

Oppsals juvel Izabela Duda ser fram til kommende sesong, på det sportslige nivået der hun hører hjemme.

Duda var i flere sesonger blant de toneangivende spillerne hos Storhamar, der hun scoret 555 mål på 75 offisielle kamper. I fjor ble Hamar og Postenligaen erstattet med Oppsal og 1.divisjon. Izabela Duda gjorde alt riktig også i 1.divisjon, og var en viktig brikke i Oppsals jubelsesong som endte med opprykk. Dudas fantastiske scoringsrekord med 265 seriemål, mer enn 10 scoringer per kamp, sier alt.

Nå venter nye utfordringer med Oppsal i Postenligaen, og Izabela Duda gleder seg stort:
-Håndball har alltid vært en viktig del av livet mitt, og jeg elsker å møte de beste lagene. Jeg er glad for at den muligheten nå kommer igjen.

-Tenk å få møte Larviks stjernemannskap foran masse publikum i Oppsal Arena. Det er slike oppgjør som gir de store kickene, sier Duda.På vei mot ett av 265 mål for Oppsal. (Foto: Morten Schau)

Alle klubber i Norge ville funnet plass til en bakspiller som Duda, som av mange blir regnet å tilhøre de absolutt beste som spiller i Norge.
-Sesongen i 1.divisjon var morsom, selv om nivået på motstanderne varierte mye. På vei tilbake etter korsbåndskade og fødsel passet likevel en sesong i 1.divisjon meg kjempebra. Det ga med anledning til sakte å bygge meg opp igjen etter ganske lang tid utenfor håndballbanen.

-Nå er jeg helt klar for toppnivået igjen, og det skal bli fint igjen å møte de beste. Jeg tror ikke Oppsal vil bli en døgnflue på toppnivået, og spesielt ikke nå som klubben får større bredde og kvalitet i troppen.

Duda, som kom til Norge i 2006,  har mer enn 80 landskamper for Polen. -Jeg har takket nei til landslaget nå. Det ble for vanskelig rent praktisk å kombinere det med arbeid og barn. Nå konsentrerer jeg meg om Oppsal, jobben på SFO og først og fremst om å være en god mamma for sønnen min.

Izabela Duda, som selvsagt ble kåret til årets spiller i Oppsal, avslutter:
-Nå skal jeg bidra med å etablere Oppsal på det øverste nivået i Norge. Oslo trenger en klubb som kan holde seg i Postenligaen over tid, og som på sikt kan markere seg i norsk kvinnehåndball!

 (Foto: Morten Schau)