Forvandlingen – Oppsal Håndball

Forvandlingen

En positiv utvikling hos Oppsal ble endelig belønnet med poeng mot Follo sist søndag, og det er forsvarsspillet som gjør susen.

Så langt i Postenligaen har Oppsal sluppet inn 500 mål på 17 kamper. Det gir et snitt på 29,4 innslupne mål per kamp. ØIf Arendal er til sammenligning det mannskapet som har sluppet inn færrest mål; 402 = 23,7 i snitt per kamp.

I de første 14 seriekampene slapp Oppsal inn 30,9 mål i gjennomsnitt per kamp. I de tre siste kampene derimot, som også har vært mot antatt gode PL-lag, har forsvarsspillet vært av et helt annet kaliber, med et gjennomsnitt i antall innslupne mål på 22,7.

Nøkkelen til videre fremgang og flere poeng for Oppsal ligger utvilsomt i å opprettholde den defensive kvaliteten og intensiteten.

(Oppsal)