Koronaregler fra 15.desember

Det vesentligste nye nå er ytterligere antalls begrensninger og klare anbefalinger om å avlyse arrangement. Både kamp og treningsaktiviteten påvirkes ( se bildet nedenfor).Unntaket er REMA 1000-ligaen for begge kjønn, som kommer innunder toppidretts begrepet. Der kan kamper fortsatt spilles som planlagt, men med sterkere publikums begrensninger enn før. For alle andre klasser, turneringer og serier er det stans i kampaktivitet med umiddelbar virkning, med varighet til og med 11. januar.

May be an image of text that says 'BARN OG UNGE OG MED UNGDOMSSKOLEN AKTIVITETER INNE TRENING UNGDOM PẢ VIDEREGÄENDE Maks 20 utovere ARRANGEMENT/KAMP VOKSNE (FRA OG MED 20 AR) Maks 20 utovere Minst meter avstand om minst 1 meter avstand Avlys arrangement der barn fra ulike skoler/steder samles. Bor avlyses Bor avlyses Bor avlyses AKTIVITETER UTE TRENING OK ARRANGEMENT/KAMP Maks 20 utovere Minst 1 meter avstand Krav om minst 1 meter avstand Nye asjonale smittevernregler Maks 20 utovere Minst 1 meter avstand Bor avlyses jeldende med desember 2021 Bór avlyses'
Koronaregler fra 15.desember (idrettsforbundet.no)

Generelle råd

  • Hold 1 meters avstand og bruk munnbind innendørs. Gjennomfør aktiviteter utendørs så langt det er mulig.
  • Kom ferdig skiftet til trening om du kan.
  • Begrens bruk av garderober så mye som mulig. Trengsel og tett kontakt mellom personer i garderobene skal unngås.
  • Hold mest mulig aktivitet lokalt. Det handler om å redusere antall nærkontakter, og gjøre mest mulig innenfor et fåtall kohorter.

Organisert trening

  • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organisert trening. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. Alle cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles anbefales avlyst.
  • Barn og unge over ungdomsskolealder bør holde meteren også på fritiden. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren.
  • Voksne kan kun trene utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og en meter avstand.

Se for øvrig nasjonale regler fra Regjeringen:

Strengere nasjonale tiltak for å begrense smitten – regjeringen.no