J16 vant første kamp i Bring kvalifiseringen

Oppsaljentene styrte kampen fra start til mål. Første omgang var relativt jevn frem til 9 spilte minutter. Derifra og ut ser jentene seg aldri tilbake.

Forberedelser til kamp. Foto Lene Moen

De relasjonelle ferdighetene er bedre offensivt en defensivt, i alle fall i første omgang. Jentene viser at de behersker et effektivt kontrings- og ankomstspill. Etablert angrep satt også godt. Jentene hadde meget god fart og utspilte Bjarg til tider. Bakover må laget opp ett hakk, spesielt i duellspillet.

Utover i kampen henger ikke Bjargjentene med på Oppsals hurtige spill og drar på seg 5 to-minuttere 

Trener Marius Økland sier dette om dagens seier; «Vi visste ingenting om laget vi skulle møte, men skulle ha fokus på oss og vårt grunnspill. Samt at vi ønsket å jobbe med tempoet vårt. Det er jevnt i starten og Bjarg leder 5-4, da får vi satt litt trykk og skårer 2 raske kontringsmål. Derifra og ut ser vi oss aldri tilbake, og er ganske trygge resten av kampen. Får rullert godt på laget og alle får spilletid. En velfortjent seier til jentene».

Foto Lene Moen

Toppscorer ble Hanna Hågensen med 9 mål, mens, Angjelina Krasniqi ble kåret til banens beste.

I morgen venter Skaun i siste kvalik kamp denne runden. Kampstart kl 11.00.

Med seier eller uavgjort der er Oppsal kvalifisert for årets Bringserie.